LEVANGER TEATERUTDANINGEN

The theater building will have a fantastic location on the corner of Campus Røstad with panoramic views over the cultural landscape and the Trondheim Fjord. This quality is promoted for the entire campus in the campus development plan, and in particular the line of sight from the yard to the landscape is highlighted. In order not to break this is the theater building pushed outside the existing basement and loosely over three levels. 

The halls are organized towards a communication area that extends over all three levels. Here, light is provided through skylights in the ceiling and a transparent staircase that frees itself from the wall. The top floor with the two workrooms collars slightly above the underlying floors, gets a light and transparent character and can become a lantern on Campus visible from the fjord and the surrounding landscape. 

TYPE
New building-extension unit for a theater on the university campus of Levanger

LOCATION
Levanger, Norway

SIZE
… m2

SCOPE
Architectural design in the pre-project phase

CLIENT
Statsbygg

 

STATUS
Sketch phase

 

 

PROJECT TEAM

Bjørner Bolle, Maria Perdomo, PRAKSIS Arkitekter

CATEGORIES
Educational / Office / Logistics / Extension