WEATHER SHELTER IN TJØME

Tjøme Secondary School is located approx. 2 km from Lindhøy where INCUBE has designed a kindergarten. The school needed a shelter for outdoor breaks and activities. Tjøme has a lot of wind and rainfall. Placement and design were made with the aim of creating a good protection for the climate while giving the experience of comfortable area with plenty of daylight. We wanted to provide a sculptural form to the school area. With the round shape, the building allows the outside area to “float freely” as it was not desirable to split the area. Construction and cladding are made of wood. All pieces of wood are straight, but because they are placed diagonally, raised from the circular foundation, a double curved wall occurs.

TYPE
Weather Shelter

LOCATION
Tjøme, Norway

SIZE
Approx. 50 m2

SCOPE
All project phases

CLIENT
Municipality of Tjøme / Færder

ECONOMY
Public funding

STATUS
Completed

SPECIAL FEATURES
Double curved Wooden Structure

PROJECT TEAM

Bjørner Bolle, Maria Perdomo

CATEGORIES
Educational / Care / Small Structures / New Construction