1/ 5

WEATHER SHELTER TJØME SECONDARY SCHOOL

TYPE

Weather Shelter

CLIENT

Municipality of Tjøme / Færder

LOCATION

Tjøme, Norway

SIZE

Approx. 50 m2

ECONOMY

Public funding

STATUS

Completed

SCOPE

All project phases

SPECIAL FEATURES

Double curved Wooden Structure

PROJECT TEAM

Bjørner Bolle

CATEGORIES

Educational / Care / Small Structures / New Construction

SHARE THIS

Tjøme Secondary School is located approx. 2 km from Lindhøy where INCUBE has designed a kindergarten. The school needed a shelter for outdoor breaks and activities. Tjøme has a lot of wind and rainfall. Placement and design were made with the aim of creating a good protection for the climate while giving the experience of comfortable area with plenty of daylight. We wanted to provide a sculptural form to the school area. With the round shape, the building allows the outside area to "float freely" as it was not desirable to split the area. Construction and cladding are made of wood. All pieces of wood are straight, but because they are placed diagonally, raised from the circular foundation, a double curved wall occurs.