1/ 2

​PÅLSEBAKKEN

​TYPE

Family House

CLIENT

Family with kids

LOCATION

Fetsund, Norway

SIZE

300 m2

​STATUS

Expected completion 2018

SPECIAL FEATURES

Winter garden, Basement apartment with independent entrance and parking area.

SCOPE

Complete architectural services

PROJECT TEAM

Bjørner Bolle, Maria Perdomo

CATEGORIES

Residential / Renovation

SHARE THIS

The project consisted in the rehabilitation, redesign and extension of an existing house. Both the interior and the facade were re-thought during the design process. It was very important to take advantage of the nature and the size of the site to maximize the use of the land and give answer to the needs of the client.

Close relationship with the client and the local authorities made it possible to transform the basement of the existing house into an independent apartment with separate entrance and parking, add a new guest room/atelier and a winter garden with a big terrace.

Particularly important in the design process was to keep the essence of the existing house, characterized by pitched roofs and wood cladding, keeping those principles but with a contemporary translation.