OBOS LIVING LAB

The INCUBE ́s team was one of the five teams that was selected to participate in the OBOS Living Lab competition. The goal of the competition was to envision the future of residential living and to present a concrete proposal for the first three floors of a block located in Vollebekk Oslo. INCUBE put together a team composed by : Cutwork, Rambøll, Kaels Making Space, Eco Stor, EPS, ETSAB, NTNU and Conscious Coliving.

A 2 day workshop in Oslo was the starting point of our collaboration. INCUBE ́s proposal took into consideration among others:
Circular economy

New ways of bringing natural light inside the buildingFlexible furniture system
Different levels of privacy
Flexibility to expand and retract privacy and property borders. Bringing the garden inside the building.
Renewable energy systems

CLIENT
OBOS

LOCATION
Oslo, Norway

TYPE
Competition

DRAWINGS
Sketches by Antonin Yuji Maeno from Cutwork Studio